Tarihçe

İstatistik Bölümü, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi'nin yedinci bölümü olarak 1985 yılında kurulmuş, 1987-1988 öğretim yılında ise lisans eğitimine başlamıştır. Eğitim - Öğretim, derslerin en az %30'u İngilizce olacak şekilde yapılmaktadır. Bölümde bulunan yaklaşık 550 öğrenci; 2 Profesör, 7 Doçent, 3 Doktor Öğretim Üyesi ve 5 Araştırma Görevlisi olmak üzere 17 kişilik bir bilimsel kadro tarafından eğitilmektedir.

Dört yıllık eğitim planında yer alan bütün dersleri başarıyla tamamlayan öğrenciler İstatistik alanında lisans derecesi ve “İstatistikçi” ünvanı alırlar. İstatistik Bölümü Fen Fakültesinin diğer bölümleriyle birlikte 2001-2002 öğretim yılından itibaren İkinci öğretim programına da öğrenci almaya başlamıştır ve ilk mezunlarını 2004-2005 eğitim-öğretim yılında vermiştir. Şu anda İkinci öğretim programı aktif değildir.

Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İstatistik Anabilim Dalında açılan Yüksek Lisans ve Doktora Programları Bölümümüz öğretim üyeleri tarafından yürütülmektedir.